cid:image001.jpg@01D45727.6C31C890

Røde Kors inviterer til gratis vinterferie eller påskeferie med "Ferie for alle 2019":
Uke 8: Vinterferie             Patrusli gård, Tydal                              18. – 22. februar.
Uke 16: Påskeferie           Spidsbergseter Resort, Rondane       15. – 19. april

Søknadsskjema på nett

Les mer om Ferie for alle

Informasjon til de som melder på

 

Gode ferieopplevelser
Mange barnefamilier i Norge sliter økonomisk, og det kan skyldes ulike årsaker. Ofte er konsekvensen at foreldrene ikke kan gi barna de sosiale opplevelsene som de har behov for. Dette gjør Røde Kors noe med!
Ferie for alle er et gratis ferietilbud til barn og barnefamilier med svak økonomi. Ferie for alle skal bidra til sosial deltagelse og utvikling, nettverksbygging og inkludering.

Bakgrunn
Ferie for alle ble opprettet på bakgrunn av en levekårsundersøkelse i 2001. I dag lever ca. 92 000 barn i Norge under EU’s fattigdomsgrense. Bare i Trøndelagsfylkene utgjør dette ca. 6000 barn.

Målgruppe

  • Familier med svak økonomi over en lengre periode.

  • Familier som har minst ett barn i alderen 6- 13 år.

  • Familier som ikke har tilsvarende tilbud.

  • Familier som klarer seg selv uten tett faglig oppfølging.
     

Samarbeid
Ansatte i kommunen vet mye om hvilke barnefamilier som trenger et ferieopphold. Derfor samarbeider vi med skolehelsetjenesten, barneverntjenesten, sosialtjenesten og andre instanser som er i kontakt med målgruppen. Ansatte i kommunen søker om plass for familiene. Søknad sendes til Røde Kors. Ferie for alle er et supplement til det offentlige. Under ferieoppholdet er frivillige fra Røde Kors til stede for gjestene, ikke som fagpersoner, men som medmennesker. På familieoppholdene har foreldrene selv ansvar for barna sine.

Ansvar for barna på familieopphold

Foreldre har ansvaret for egne barn under familieoppholdene. Spesielt gjelder dette barnas sikkerhet og helse. Det er også viktig at foreldrene passer på at utstyr som er lånt ryddes på plass og at barna legger seg til passende tid, slik at de er uthvilte til kommende dagers aktiviteter.

Under ferieoppholdet er frivillige fra Røde Kors til stede for familiene - ikke som barnevakt, men som medmennesker og tilretteleggere. Når foreldrene er med, er det de som har ansvar for barna sine hele tiden.

Reiseforsikring

Røde Kors har tegnet en ren ulykkesforsikring som gjelder fra hjemmet til feriestedet inklusive oppholdet for alle deltakere. Røde Kors har også egen forsikring som gjelder i forbindelse med aktivitet. Forsikringen dekker død og invaliditet. Vil man forsikre seg mot f.eks. tyveri, så må egen reiseforsikring ordnes.

Rusfritt

Vi minner også om at Ferie for alle er et rusfritt arrangement, det er ikke lov til å nyte alkohol eller andre rusmidler under Ferie for alle.

 

Regler Ferie for alle

1. Det skal være ro fra kl. 22.00. De som fremdeles er oppe må vise hensyn, slik at de som ønsker det får sove.

2. Vi skal behandle hverandre med respekt.

3. Vi har nulltoleranse for bruk av alkohol og andre rusmidler.

4. Vi behandler utstyr og inventar pent.

5. Vi overholder stedets retningslinjer og sikkerhetsregler.

6. Ingen må bade eller være på sjøen alene.

7. Bruk av mobiltelefon er ikke tillatt under aktivitetene og i matsalen.

 

Foreldre har ansvar for at egne barn overholder reglene. Konsekvenser av brudd på reglene vil være utestenging fra aktiviteter, erstatningsansvar eller hjemsendelse.

 

Patrusli Gård ligger idyllisk til i Stugudal i Tydal Kommune, omgitt av bjørkkledde lier og flott fjellterreng. Naturen ved Patrusli Gård byr på en rekke opplevelser og ulike vinteraktiviteter. Og alt finner du rett utenfor døren. Det blir blant annet hesteridning, aktiviteter i alpinsenteret, tur til lavvo, bålkos, boblebad og hygge i samvær med andre familier. Mulighetene er mange og opplevelsene store.

Måltidene spises på gården eller ute ved aktivitetene. Det blir servert frokost, lunsj, middag og kveldsmat alle dagene. Det vil bli organisert gratis busstransport som går fra Steinkjer for de som ønsker å benytte seg av det. Det tilbys plass til 30 personer på dette ferieoppholdet.

Spidsbergseter er et koselig fjellhotell rett ved inngangen til Rondane Nasjonalpark. Her bor du midt i smørøyet med vakker fjellnatur og mange aktiviteter rett rundt hjørnet. Hotellet byr på koselige hotellrom og leiligheter, og har også et eget badeland og lekerom for alle som bor på hotellet. Det blir muligheter for å leie slalåm, langrennsski og akebrett på skisenteret som er familievennlig og i gangavstand fra hotellet. Hotellet arrangerer barneshow og disko på låven med levende musikk. Masse moro å glede seg til! Måltidene spises i hotellets restaurant, det serveres frokost, lunsj, middag og kveldsmat alle dagene. Det vil bli organisert gratis busstransport som går fra Steinkjer for de som ønsker å benytte seg av det. Det tilbys plass til 40 personer på dette ferieoppholdet.

I Norge lever 95 000 barn i vedvarende lavinntektsfamilie. 6500 av disse barna lever i Trøndelag. (Tallene er hentet fra bufdir.no, tall og statistikk på barnefattigdom i Norge.) Dette gjør Røde Kors noe med, og tilbyr gratis ferie til barnefamilier med svak økonomi.
Ferie for alle skal bidra til sosial deltakelse og utvikling, nettverksbygging og inkludering.

 

cid:image006.jpg@01D492E5.0F7D6830